Seguretat Social i voluntaris a l’esport: tot igual

 Esperavem amb atenció la norma que s’ha publicat en el BOE del 27 de juliol i dita Ley 11/2013, de 26 de julio, de medidas de apoyo al emprendedor y de estímulo del crecimiento y crecaión de empleo.

Se’ns havia dit, fins i tot de les més altes instàncies esportives de l’estat que s’inclouria el tractament que tindríen en el règim de la Seguretat Social els voluntaris que col·laboren amb les entitats sense afany de lucre, entre elles les esportives.

Doncs males notícies. Mirat i repassat l’articulat, no hem trobat cap referència. Sabem l’esforç en què han treballat els grups catalans al congrés espanyol, CiU i ERC, i que el PSC-PSOE també va dir-ne la seva. També la proposta que la UFEC va fer arribar a tots els grups per a que fos debatuda i les negociacions de la Secretaria de l’Esport amb els seus homòlegs espanyols. De moment, ni cas.

Si com es diu la moratòria de la inspecció s’allarga fins finals d’any, llevat denúncia, tenim pocs mesos per seguir lluitant pel canvi normatiu que sigui aclaridor i que deixi fora de tot dubte que les col·laboracions fetes a clubs esportius, i resta d’ong, per les que només es percep una contraprestació per compensar despeses, no són relació de treball i, per tant, queden fora de l’àmbit del règim general de la Seguretat Social. Només aquestes. El que siguin relacions de treball no regularitzades, és una altra cosa

Puedes seguir cualquier respuesta a esta entrada mediante el canal RSS 2.0. Puedes dejar un comentario o enviar un trackback desde tu propio sitio.

Deixa un comentari

XHTML: Puedes usar las siguientes etiquetas: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>